Sunday 3 February 2013

Beauty news-L’Occitane karite i med kolekcija



L'Occitane je lansirao novu limitiranu kolekciju proizvoda za njegu kože čiji su glavni sastojci karite maslac i med.

Shea maslac je izvrstan u borbi protiv isušenosti. Shea butter, shea maslac, karité, mandigo... sve su to nazivi za masno ulje koje se dobiva od ploda oraha iz Afričkog shea stabla (karité drveta; Vitallaria paradoxa) koje raste u polusušnim savanama srednje i zapadne Afrike. Svjetski je poznat francuski naziv karité maslac, pa najčešće srećemo upravo taj naziv.



Već generacijama, žene u Burkini Faso, u Africi njeguju i hrane svoju kožu karite maslacem, hidratizirajućom pastom dobivenom iz karite oraščića. Karite orah prirodno raste u tropskoj Africi. Njegova visina doseže od 12 do 20m i  živi od 200 do 300 godina. Potrebno je 30-ak godina prije nego što se pojavi njegov plod – orah. Intenzivna poljoprivreda i požari prilično su ugrozili njegovo stanište. Uzgoj je pravi izazov i zahtijeva strpljenje. Najplodnija su stabla starija od 100 godina. Sadrži velike količine  nezasićenih masnih kiselina (stearinska, palmitinska, oleinska i linolinska), vitamine E, A i F,  visok sadržaj proteina i mineralaUravnotežen omjer zasićenih i nezasićenih masnih kiselina čini da maslac stvori "zaštitni sloj" na koži koji sprječava gubitak vlage iz kože i ubrzava obnavljanje stanica.

Zbog svog sastava nezamjenjiv je u preparativnoj kozmetici. Idealan je za njegu suhe, dehidrirane, umorne i naborane kože (anti-aging efekt). Također djeluje protuupalno, pomaže kod raznih oboljenja kože: psorijaze, seboreje, ekcema, neurodermtisa i akni, zacjeljivanja manjih rana, ogrebotina i opeklina. Duboko prodire u kožu, obnavlja je, hrani i hidratizira. Odličnog je djelovanja kod tretmana strija i ožiljaka. Čuva kožu od štetnih vanjskih utjecaja, štetnog UV zračenja i prijevremenog starenja. A u kombinaciji sa medom  ovi proizvodi omekšavaju, ublažuju i umiruje i najosjetljiviju kožu.


L'Occitane je 1980.godine uspostavio trajno partnerstvo s proizvođačicama iz Burkine Faso od kojih otkupljuje dragocjeni karite puter po pravilima pravedne trgovine.Treba posebno naglasiti da L'Occitane Zaklada pridonosi ekonomskoj emancipaciji žena također projektima opismenjavanja i podrškom njihovih poduzetničkih poduhvata.

Shea maslac je blago žućkaste boje ili boje slonove kosti. Ponekad u literaturi možemo pronaći naziv i "ženino" ili "afričko zlato". Ekstrakcija maslaca iz ploda omogućava posao i prihode hiljadama žena iz ruralnih dijelova Afrike. Afrička je tradicija da je dodirivanje shea drveta kao i branje plodova i prerađivanje dozvoljeno isključivo ženama. Neka plemena u Africi vjeruju da kožu namazanu shea maslacem čak ni metak ne može probiti! Zbog svega toga sječa ovog stabla je zabranjena. 

Za 20 kilograma maslaca potrebno je oko 100 kg suhih plodova oraha karité drveta.




U ovoj kolekciji, koja je limitirano izdanje, možete pronaći četiri nova proizvoda:
  •              Karite krema za ruke s medom, 30 ml (13,50 KM)
  •              Pjenušavi gel s karite maslacem i medom, 250 ml (29,00 KM)
  •              Karite maslac s medom, 8 ml 
  •              Raskošna krema za tijelo s karite maslacem i medom, 125 ml (41,00 KM).






Krema za ruke sa  čak 20% karite maslaca obogaćena je ekstraktima meda, badema i kokosovim uljem. Nanesite Karite kremu s medom te će vaši dodiri biti meki i slatki.








Raskošna krema za tijelo sa karite maslacem i medom lagana  poput zraka, nevjerojatno glatka na dodir i svilenkasto meka. Sadrži hidratantni ekstrakt meda i 10% hranjivog karite putera za dubinski hidratiziranu, nahranjenu i zaštićenu kožu. Ova krema svojim nježnim dodirom svakodnevno njeguje kožu i obavija vaše tijelo toplim mirisom meda. 






Karite maslac s medom sa visokim udjelom dragocjenog karite maslaca. Raskošna formula bogate teksture hrani, omekšava i štiti vašu kožu. Ovo praktično i privlačno pakovanje od 8 ml možete ponijeti svugdje sa sobom.







Pjenušavi gel s karite maslacem i medom lagane tekuće teksture. L'Occitane je  razvio pravi "med za tuširanje" koji svakodnevno čisti kožu nježnim dodirima omekšavajućeg karite maslaca i ublažujućeg meda.


Karite maslac i med odlična su kombinacija za njegu i zaštitu isušenih područja kože. Karite maslac je pronašao svoje mjesto u kozmetici kao "SOS rješenje za suhu kožu". I jako osjetljiva koža gotovo nikad loše ne reagira na njega, a siguran je za upotrebu i kod  beba. Već možete pretpostaviti da sam zaljubljena u ovu kolekciju :)

Posjetite L'Occitane en Provence - Bosna i Hercegovina na oficijelnoj Facebook stranici.


13 comments:

  1. super post, sad me navodis da iskusam ove proizvode :)) vidim da su komentari dosta pozitivni na ovu kolekciju

    lijep pozdrav

    Tinker Bell

    http://tinkerbelllinsp.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ovo mi je do sada najdraža kolekcija. Bankrotirat ćemo :D Sastav me oduševio. Onda sam posebno iščitavala o karite maslacu i njegovom djelovanju. Karite je zaista dragocjen i čaroban sastojak.

      :*

      Delete
    2. heheheh kazu ne postoji toliki minus na racunu koliko zene mogu potrositi na kozmetiku. al isprobat cu, sad u ovo zimsko vrijeme, mislim da bi mi mogao odgovarati, da mi vrati kozu u normalu :)) hvala na preporuci

      Delete
  2. post je super :)

    http://lidavelifestyle.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. post je super :) pozzz


    http://lidavelifestyle.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. Tinker Bell Hahahaha...isitna :) Isprobaj, nećeš se pokajati. Obavezno javi kako ti se čini!

    :*

    ReplyDelete
  5. L'Occitane je uvijek savršen :)

    ReplyDelete
  6. prelepo izgleda kolekcija :)
    sve bih volela da isprobam :)

    ReplyDelete
  7. Aa,voljela bih da ovo isprobam :)

    Volim sve proizvode za njegu koji sadrže med,tako je dobar i ljekovit :D

    Pratim te :)

    http://fashionella123.blogspot.com/

    ReplyDelete
  8. odlicni saveti..super blog :)
    http://maryglamlady.blogspot.com/

    ReplyDelete
  9. uff, i ja bih ovo voljela isprobati! čini se super! :) :*

    http://myfashionnook.blogspot.com/

    ReplyDelete

Thank you all, for your lovely comments! I appreciate and read every single one of them. It really means a lot to me <3